FAQ

FAQ

Her finner du spørsmål som ofte kommer opp.

 

Hva er HadeLAN?
HadeLAN er et rusfritt arrangement for ungdom i aldersgruppen 13 – 25 år primert, men det finnes også noen eldre deltagere.

Hva trenger jeg å ha med?
Se Pakkeliste

Hvor får jeg kjøpt billetter?
Billettene selges på www.geekevents.org.

Må man ha med seg PC?
Nei, man må ikke ha med seg PC på HadeLAN. Det finnes flere aktiviteter i hallen som ikke krever PC.

Kan man ha med seg Playstation eller Xbox o.l.?
Ja, du kan ha med dette så lenge du ikke bruker utover den plassen du har fått tildelt (80cm x 60cm).

Er LAN bare for gutter?
Nei, på ingen måte. LAN er for både gutter og jenter, men av en eller annen grunn pleier deg å være et flertall gutter på LAN. Vi ønsker alle jenter hjertlig velkommen!

Kan jeg ta med meg et kjempe-stereoanlegg?
Nei, dette kan du sette igjen hjemme. For det første vil slike annlegg trekke masse strøm, vi har tatt høyde for at det er 320 deltagere som kommer med hver sin PC. Ikke stort mer. For det andre er det nok ikke sikkert at naboen eller de andre i hallen vil høre på akkurat det samme som deg, og derfor vil det ikke være nødvendig med et kjempe-stereoanlegg. Ta med deg små høytalere, eller headsett, og respekter at ikke alle vil høre det samme som deg.

Kan jeg ta med meg alt jeg har av elektrisk utstyr?
Nei, vi har ikke veldig mye strøm til rådighet, slik at vi ser at du kun tar med deg PC`n din og mobilladeren. Vi har microbølgeovner og vannkokere sentralt plassert som du kan bruke døgnet rundt under HadeLAN helt gratis. Elektriske kjølebagger kan vi heller ikke tillate da dette trekker en del strøm. Finner vi elektrisk utstyr vi ikke ønsker å ha på LAN’et vil vi be deg koble fra dette. Om du ikke etterkommer dette beslaglegger vi utstyret til LAN’et er ferdig.

Mamma og pappa lurer på en hel masse
Det å sende barna på HadeLAN er helt trygt, vi har mange personer til rådighet som skal passe på alle deltagerene til enhver tid. Om mamma og pappa skulle ha spørsmål kan de ta kontakt med oss.

Rusmidler og alkohol
HadeLAN er rusfritt. Det vil si at det ikke er lov å nyte noen form for rusmidler eller alkohol under HadeLAN. De som røyker vil kunne gjøre dette på utsiden av hallen på anviste plasser. Om du skulle snuse, ber vi deg om å holde denne under leppa, og når du skal kvitte deg med den putt den i ei søpplekasse. Ulovlig bruk av rusmidler vil bli annmeldt til politiet.
Møter du beruset til HadeLAN, eller blir beruset under HadeLAN vil du bli bortvist fra arrangementet. Er du ikke myndig og er beruset, vil politiet bli kontaktet og disse vil da håndtere saken.

Sover man på LAN?
De som har vært på LAN før pleier å  sørge for å få seg nok søvn i løpet av helga. Men personer som ikke har vært på LAN før pleier ofte å «døgne». Det er lurt å ta et par timer på øyet. Ta med en sovepose og et liggeunderlag og finn et passende sted å sove noen timer.

Er det internett på HadeLAN?
Ja, vi har internett på HadeLAN, en betydelig båndbredde blir dedikert til arrangementet.

Vil det være servere for spill under HadeLAN?
Ja, vi vil sette opp dedikerte servere for flere kjente spill.

Compo, hva er det?
Compo er en konkurranse. Vi vil ha flere compoer innen flere mulitplayerspill og innen grafikk.

Hvordan melder jeg meg på til en compo?
Dette vil bli opplyst på HadeLAN, og på nettsidene www.hadelan.net

Hvor finner jeg infomasjon om jeg lure på noe?
Det meste du skulle trenge å vite finner du på www.hadelan.net, om det skulle være flere spørsmål finnes det en Infodesk under LAN’et.

Hva gjør jeg om jeg skulle få noen form for problemer under LAN’et?
Ta kontakt med Infodesken, de hjelper deg. Deltagerombudet vil også sirkulere hallen flere ganger om dagen, så ta kontakt med han hvis du lurer på noe.

Jeg har problemer med PC’en
Om du skulle få problemer med PC’en, spør sidemannen om han/hun kan hjelpe deg. Tech-crew er ikke i hallen for å gi hånd-til-hånd-støtte, men for å drifte LAN’et, men om du spør pent kan vi sikkert hjelpe deg med enkle ting. Ta kontakt med Infodesk, som vil vidreformidler kontakten.